De Dakhaas Blog

Tips voor Mud Magazine

Onze Eindhovense vriendinnen van Mud Magazine doen een dagje Utrecht en natuurlijk willen we ze dan een paar tips geven. Hier zijn ze, Sabine!

Ik sla de Neude, Oudegracht en Domplein even over omdat je daar vanzelf wel terecht komt.

Als je met de trein komt (naar ik aanneem), is het leuk om bij de Media Markt Hoog Catharijne uit te lopen en een kijkje te nemen in de nieuwe TivoliVredenburg (1). Ze hebben ook een leuk cafeetje, Het Gegeven Paard.

Dan gewoon doorlopen met de Bijenkorf aan de linkerhand en de Oudegracht/ Neude rechts, tot je links een standbeeld van een Dakhaas, ik bedoel konijn ziet. Daar begint de Voorstraat (2). Die straat moet je aflopen en van genieten. Zeker even naar binnen bij Revenge, Klijs & Boon (3) en Puha, leuke winkels. Je kunt er ook lekker verantwoord lunchen en eten bij Gys. Als je bij de bioscoop aan komt, sla je linksaf want daar meteen aan je linkerhand is Kapitaal (4) Dat is een beetje de bakermat van De Dakhaas, het is een winkel, zeefdrukkerij, workshopruimte en er is ook een alternatief reisbureau, Spot.Voor als je nog meer info nodig hebt.

Loop dan verder de Plompetorengracht af voor een kijkje in de (sinds kort) voormalige gevangenis Wolvenplein (5). Daar is nu een heel interessante tentoonstelling Hacking Habitat (5) en koffiemasters The Village hebben er een mooi café en terras. Daarna kun je een stukje over de singel lopen of terug het centrum in. Bij Fotodok (6) is op het moment een toffe expositie  over familie. Die kost denk ik wat minder tijd dan Hacking Habitat, want daar moet je wel een paar uurtjes voor uittrekken.

De Zadelstraat is ook een leuke straat om te winkelen en heeft een leuke lunchtent, Rabarber (7). Heb je dan nog wat tijd over, dan kun je over de Oudegracht richting het Ledig Erf lopen. Daar zijn nog een paar leuke cafés en met mooi weer kun je een lekker biertje drinken op het terras bij café Ledig Erf. Of even het water oversteken naar de Oosterkade, daar kun je ook leuk zitten en lekker eten bij Broei.

Voor nog meer tips: de Puha shop route, en Uitagenda Utrecht.

Hopelijk heb je hier iets aan, veel plezier!

Groetjes van je vrienden van De Dakhaas.

utrechtkaart