De Dakhaas Blog

Meer uitzichten

De vier allermooiste uitzichten van Utrecht staan in Dakhaas 8, maar deze hoogtepunten kunnen er ook wat van. Fotograaf Marieke Verhoeven en Marlou Saris bekeken onze stad van bovenaf.

utrechts-beste-uitzicht---de-vd-voorkeur

De V&D is niet meer, maar hopelijk opent zijn opvolger ook een café op de bovenste verdieping, want dit plaatje wil je toch niet missen.

utrechts-beste-uitzicht---domtoren_24510873706_o

Met ruim 112 meter is De Dom het hoogste gebouw van Utrecht en logischerwijs één van de beste plekken voor een topuitzicht over ons stadsie. Je moet er verplicht in groepsverband naar boven en een verhaal aanhoren, maar je moet het toch zien.

utrechts-beste-uitzicht---stadskantoor-voorkeur

Utrechts nieuwste prachtige uitkijkpunt, het Stadskantoor, staat met zijn 94,4 meter op de derde plek van hoogste gebouwen in de stad. Het enige nadeel: je komt er niet zomaar binnen. Maar krijg je er een baan aangeboden of ben je er eens voor een afspraak: ga naar boven! Niet alleen vanwege de pratende lift, maar ook vanwege het Madurodamgevoel, inclusief treintjes en busjes.

utrechts-beste-uitzicht---eijkmanlaan_23879803564_o

Vanaf de flatgalerij aan de Eijkmanlaan krijg je de indruk dat Utrecht enkel uit bos, weiland en een beetje snelweg bestaat. Zouden er geen bomen rondom Fort Blauwkapel staan, had je het koningsuitzicht, maar geef toe: stadstuintjes, bos en de KNMI-bol zijn ook best prima.