Nieuwe Dakhaas: Zelfgemaakt!


Het veertiende nummer van Utrechts onafhankelijk magazine is gemaakt in samenwerking met Het Huis van Betekenis, de nieuwe ruimte voor tekencultuur in Utrecht. Voor één keer is er in De Dakhaas geen foto te bekennen, maar staat hij helemaal vol met illustraties. Illustratoren en journalisten werken nauw samen om hun verhalen niet alleen in tekst, maar ook in tekening te brengen. Tekst en beeld vullen elkaar perfect aan en zo ontstaat een bijzondere vorm van getekende journalistiek. Het thema van deze editie is Zelfgemaakt, met onder meer een artikel over de opgepompte lijven in de sportschool, een interview met Heel Holland Bakt-winnaar Hans, verborgen klusgarages en een zelfvoorzienende naturistencamping. En dat is nog niet alles: alle tekst (ALLE TEKST) in deze Dakhaas is met de hand geschreven. Guido de Boer leverde een bovenmenselijke prestatie en schreef het hele blad vol: 145 pagina’s, elke letter netjes en duidelijk leesbaar. De cover is getekend door illustrator Cliff van Thillo en de letters en het Dakhaaslogo zijn er zelf overheen gezeefdrukt door de redactie, bij zeefdrukwerkplaats Kapitaal. De Dakhaas heeft al veel bijzonders gepubliceerd, maar zoiets als dit is nog nooit vertoond, door geen enkel magazine. De Dakhaas 14 verschijnt op 18 december.

Bemachtig de nieuwe Dakhaas op het lanceerfeestje! Dat is nog gezellig ook. Bevestig je komst op het Facebook event om op de gastenlijst te komen.

Wat: Lancering Dakhaas 14: Zelfgemaakt Waar: Het Huis van Betekenis, Lauwerecht 10 Hoe laat: vanaf 18 uur Officieel momentje: 20 uur Contact: info@dedakhaas.nl


Nog meer Dakhaas